En iyi Tarafı Yangın çıkış kapısı
En iyi Tarafı Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Ekseri yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda binadan güvenli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve insan hayatını asıl saha, binaların en önemli unsurlarından biridir.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 sayaç ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan serlamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince değişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
İzinsiz tasvir, yazı ve videoteyp v.b tasarrufı neticesinde legal işlem uygulanacaktır. TEKNODEVA
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de dumanı maktu ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla emin düzlem oluşturur.
Yangın kapıları kullanma kayranına bakarak, rengine gereğince ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan biçim sınıflandırması süflidaki gibidir
Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.
Maşer arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i küfretmek derunin tıklayın.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii Yangın kapısı zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve davranışlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal önem taşır.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın vakaları biriyi kuruluşda en sık mukabillaşılan ve ağır tehlikelere kere heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çalışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması fakatçlanır.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu sağlamak kucakin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.